UPDATE: SOCCER + BLOOMSBURG FAIR ++

Hello! :D 

Sorry for dårlig oppdatering av bloggen men har vært ganske opptatt. Jeg har endelig fått være med på fotball/soccer-laget og vi har trening man-fre hverdag + noen ganger kamper i helgen. Skulle egentlig vært på skolen på car wash nå, men fikk ikke informasjonen før det var allerede begynt så jeg slapp det.  Men jentene på laget er veldig hyggelige og jeg synes det er veldig gøy å spille :)
Tirsdag var det "student day" på bloomsburg fair (ca. 1 time unna) som vil si at alle studenter slapp inn fri. Og en av de beste tingene med å bo i en stat med masse "rednecks" er at det å gå på en festival/marked i skoletiden er godkjent unnskyldning for å slippe skolen. Du trenger bare å ha med en note på skolen neste dag som sier at du var på "the fair" og det tells som en akkseptert unnskyldning. Så da gikk jeg jo selvfølgelig dit, og det var kjempe gøy! Jeg fikk endelig smakt "deep fried oreos" som alle har snakket om skal være så fantastisk, og godt var det! Jeg prøvde også min første karusell/berg-og-dalbane ever, det var skummelt men også veldig kjekt haha (Det er den blå sirkelen på bilde under, hang opp ned en stund der ja). 

Neste uke er  spirit week med homecoming kamp, dans, powder-puff kamp, bonfire, pep-rally og alt det der, gleder meg! 


1. Jeg og Kristi fant noen staselige hatter i Jon Thorpe, en kjempesøt liten by. 2. Første kamp! 3. Min første ever karusell-ting. 4. @ the fair 5. Hjemme hos den franske utvekslingsstudenten. 6. På besøk med noen jenter i går kveld. Holdt på med just dance og sing-it haha. 

Snakkes! :) 

#UTVEKSLING

Btw: Har forresten fått en del spørsmål om folk her faktisk hører på "The Fox" - og svaret på det er ja! Tror nesten alle her har hørt den, det er ikke sjeldent jeg hører folk går rundt å synger på den for å si det sånn.. De synes den er sykt morsom liksom, skjønner ikke greia, men det er jo kult at de faktisk hører på noe norsk da. 
 

VIDA LA AMERICA

Ellernokkesånt.

Hei! 
Sorry for lite oppdatering, men har  vært ganske opptatt med skole og diverse. Livet her er fortsatt kjempefint, og jeg koser meg mye! En ting som er litt dumt er det at jeg er veldig dårlig til å ta bilde, skal prøve å bli bedre til det, for jeg vil jo ha minner fra tiden her. Jeg seriøst digger amerikanere, haha. De er skikkelig hyggelige og lette å bli kjent med så slipper å lone meg hele tiden. Er egentlig ikke så veldig mye å finne på her i byen, men når de fleste andre på min alder kjører så går det egentlig fint å komme seg steder. På torsdag var jeg med en venn hjem fra skolen, og vi gikk tur til en innsjø, det var utrolig fint der med strand og skog rundt hele vannet , skulle virkelig tatt bilde der altså, men går sikkert tilbake engang. Været var faktisk ikke så bra da, det tordnet, lynet og pøsregnet, noe som jeg faktisk ikke har sett på en stund. Det har vært ganske varmt her og rundt 30 grader nesten hver dag, men nå har det plutselig blitt kjempekald med sånn 10 grader ute.. 


I går var jeg på fotballkamp med Hana, Mckenna og vmor, det var den første kampen for fotballaget på Crestwood, og de vant 46-16, så det lover jo bra. Er skikkelig gøy med "school-spirit"-en her, var sykt mange som gikk rundt med crestwood-klær (enda flere en til vanlig på skolen, som også er veeeldig mange) og skumgummi fingrer og det ene med det andre. Cherleaderene var også utrolig flinke så det var skikkelig kult  å se, det var også en stor gruppe folk på tribunen som stod og ropte og skrek av full hals. Etter det dro jeg på kino med Kristie som jeg har economics med, og en gruppe av vennene hennes, det var gøyyy. Vi såg Insidious 2, den var skummel! 


I dag må jeg jobbe med mitt "Senior project" det er et prosjekt man må fremføre for å bli uteksaminert her, og de gjør egentlig prosjektet som juniorer, så jeg ligger en del etter ettersom alle er ferdig før jeg har begynt. Vi må først fremføre en mini versjon av prosjektet i enden av denne måneden for klassen, så kan man velge å ha en lengre presentasjon enten i enden av November ((tror jeg det var) som "earlybird presentation" der du fremfører for 3 sensorer, eller så kan du gjøre det i februar. Ulempen med å gjøre det i februar er at hvis du stryker så er sjansen for å kunne ta det opp igjen ganske liten, og det virker som de fleste skal være "earlybird" for å bli ferdig med det. Men for min del vil jeg jo helst vente lengst mulig så jeg blir bedre i engelsk først. Har tatt meg selv i å snakke norsk til folk her flere ganger haha. Men det virker jo motsatt også, bare i løpet av dette innlegget har jeg måttet stoppe opp flere ganger for å tenke hva det norske ordet for forskjellig er. 

Desverre så har jeg fortsatt ikke fått være med på soccer, noe som egentlig er utrolig irriterende fordi det er skolen som surrer med papirer og de hadde stavet navnet mitt feil og diverse styr. Men heldigvis så har jeg blitt kjent med en del folk likevel, og i morgen skal jeg på den første powderpuff treningen. Har egentlig ikke helt skjønt hva jeg har meldt meg på, men slik som jeg forstår det er det ganske likt amerikansk fotball, bare at det er jenter som spiller og er det litt endring i reglene, også er guttene cheerleadere haha. Siden jeg ikke fortsatt ikke forstår noe av amerikansk fotball så kan det jo bli ganske interessant haha, men gleder meg! Det er ikke en sport som har trening hver dag liksom, men noe som de arrangerer årlig i sammenheng med homecoming. Tror vi har noen få treninger, så er det kamp der folk betaler å se på, for at juniorene skal tjene penger for å arrangerehomecoming.  

Jeg vet ikke hvor mye jeg har sagt om dette før, men kulturen her er helt annerledes, har tenkt å skrive et innlegg om det senere (ja, skal fortsat skrive det skole-innleget..). Er veldig mye å ta inn med så mange nye folk, annet språk, ulik levemåte, diverse forventinger bl.a. på skolen, og veldig mye som skjer (folk er faktisk skikkelig dramaqueen her haha) så jeg er egentlig ganske sliten på en måte haha fordi alt er så overvelmende. Så i dag blir en stort sett rolig dag, bortsett fra kanskje en fotballkamp i kveld.

Må forresten si at jeg savner norsk mat! Det er mye god mat her altså,men savner jeg faktisk fisk og poteter! Føler at nesten alt jeg spiser her er junkfood, så kommer nok rullende tilbake i juni, men jeg koser meg! 

 

#Utveksling

Les mer i arkivet » September 2013 » August 2013 » Juli 2013

, Ålesund

Jeg er ei jente på 16 år fra Ålesund som skal på utveksling året 2013/14. På denne bloggen kan dere følge meg og min hverdag både her i Norge, og i USA da jeg kommer dit. Organisasjonen jeg reiser med heter Into Education og underorganisasjonen heter ISE.


  Hei du! :) Jeg er ei jente på 17 år fra Ålesund som skal på utveksling året 2013/14. På denne bloggen kan dere følge meg og min hverdag både her i Norge, og i USA da jeg kommer dit. Organisasjonen jeg reiser med heter Into Education (underorganisasjonen heter ISE).

  + Legg meg til som venn
Andre utvekslingsblogger året 13/14:
 • - Katarina i USA med Into.
 • - Mariann i USA med Into.
 • - Marte i USA med Aspect.
 • - Malin i USA med Aspect.
 • - Lizzie i USA med Aspect.
 • - Ingvild i USA med Aspect.
 • - Linnea i USA med Explorius.
 • - Siri i USA med Explorius.


 • hits